Blijf aangehaakt

Blijf aangehaakt

Vanaf nu kan je bij CulturA & Zo ook terecht om warm te haken, warm te blijven en warmte te bieden.Dit kan met ons project 'Blijf aangehaakt'!


Haak jij ook mee?


Of je nou al een haakvirtuoos of een (nog niet) beginner bent, iedereen is welkom! 

Elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur in Cultuurcafé Ont-Moeten (maar ook op andere dagen en tijden ben je welkom) haken we samen dekens en sokken die we schenken aan stiching Wool for Warmth. De vrijwilligers van Wool for Warmth haken en breien van alles. Van dekens tot speelgoed en knuffels voor kinderen. De producten worden afgeleverd bij vele adressen in Den Haag, Amsterdam en omstreken. Op de website www.woolforwarmth.com vind je alle informatie.


Afgelopen november zijn we met een klein groepje enthousiast van start gegaan met ons project ‘Blijf Aangehaakt'. Dit groepje is heel snel uitgegroeid tot een grote groep van nu ongeveer vijfentwintig mensen. Onze jongste deelnemers zijn 15 jaar en onze oudste deelnemer is al 100!


Wat doen we?

  • We werken aan een kunstwerk(je) waardoor het project buiten zichtbaar wordt.
  • We ontmoeten elkaar, haken, kletsen en drinken een kop koffie.
  • We maken warme sokken, dekens, omslagdoeken, sjaals.
  • We geven de dekens weg aan de mensen die deze winter de kachel niet hoog genoeg op kunnen stoken.
  • We delen en leren (nieuwe) haaksteken en patronen.


Subsidies en donaties

Bij de start van Blijf Aangehaakt hebben wij van de Gemeente Pijnacker-Nootdorp een subsidie ontvangen om wol te kopen. Ook hebben we wol gekregen van Cultuurcafé Ont-Moeten, Pera en Pasha en van verschillende particulieren.


In de vele gehaakte projecten is al een groot deel van de gesubsidieerde wol verwerkt. Omdat de subsidiepot nu leeg is, moeten we op zoek naar een manier om die weer aan te vullen:

  • We ontvangen binnenkort waarschijnlijk van Wool for Warmth een donatie van wat wol. Omdat we met zo’n grote groep haaksters zijn, zal dit niet voldoende zijn om de voorraad op peil te houden.
  • Van restjes garen haken we leuke kleine hebbedingetjes die verkocht worden in Cultuurcafé Ont-Moeten. Van de opbrengsten kopen we weer nieuwe wol.
  • Je kan er natuurlijk voor kiezen om te haken met wol die je zelf aanschaft en meeneemt naar het haakcafé.
  • Ben of ken je iemand (misschien wel een bedrijf die onze zaak een warm hart toedraagt) die wol wil doneren of die een financiële bijdrage kan leveren dan zou dat heel fijn zijn! Als je je telefoonnummer of emailadres doorgeeft, dan kunnen we een link met een betaalverzoek met je delen, je kan dan een zelfgekozen bedrag overmaken.


Hoe nu verder?

We hebben een vliegende start gemaakt en wat we wilden bereiken hebben we ruimschoots gehaald. We hebben een haakclub waar iedereen elkaar kan ontmoeten, we hebben de brug en verschillende kunstwerken versierd en er zijn ongelooflijk veel dekens, omslagdoeken, sjaals, mutsen en sokken gehaakt en gebreid. We hopen dat iedereen gezellig blijft komen op donderdagmiddag. Je kunt blijven haken voor Wool for Warmth, maar je kan natuurlijk ook gewoon aan een eigen project (verder) werken. Laten we elkaar blijven ontmoeten en verder helpen, laten we ideeën, technieken en patronen met elkaar delen en laten we het vooral gezellig hebben!

Donatie 14 maart: 10 dekens, 14 hoofdbanden, 4 paar sokken, 8 mutsen, 13 sjaals en 14 omslagdoeken